Van’dan sonra Çanakkale kahvaltısı: Menüde neler neler var

Çanakkale’de Gastronomi Turizmi Yükselişte: Çanakkale Kahvaltısı Markalaşıyor

Çanakkale’nin coğrafi işaretli ürünlerinin de yer aldığı kahvaltı menüsünün belirlenerek işletmeler tarafından servis edilmesinin sağlanmasıyla ilde tarih, turizm ve gastronomi odaklı değerler öne çıkarılıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen “Çanakkale Kahvaltısı Markalaşıyor” projesine, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Ticaret Borsası da ortaklık ediyor.

Çanakkale, tarihi ve turizmiyle yurt içi ve yurt dışından ziyaretçileri ağırlıyor. Şimdi de coğrafi işaret tescilli Ezine peyniri, Çanakkale domatesi, Bayramiç tahin helvası, Bayramiç zeytinyağı, Geyikli zeytinyağı, Yenice kırmızı biber gibi ürünlerden oluşan kahvaltı menüsü turistlerin beğenisine sunulacak.

Çanakkale’de Gastronomi Turizmi Yeniden Tanımlanıyor

Yerel şefler ve gastronomi sektörü paydaşlarıyla belirlenecek olan “Çanakkale Kahvaltısı” menüsü, Çanakkale’deki restoranlarda ve işletmelerde misafirlerle buluşturulacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, projenin amacının, Çanakkale’nin zengin tarihi ve kültürel değerlerini yeme içme kültürüyle birleştirerek ortaya çıkarmak olduğunu vurguladı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ise projenin, Çanakkale turizmini gastronomi alanında daha da ileriye taşıyacağını belirterek, “Çanakkale kahvaltısının meşhur olmasıyla, ilimizin diğer gastronomik değerlerini de tanıtarak önemli bir çekim yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

“Çanakkale Kahvaltısı ile Türkiye Gastronomi Turizminde Yeni Bir Çağ Başlıyor”

Çanakkale’nin zengin kültürel mirası ve lezzetleriyle tanıtılmasını amaçlayan proje, Türkiye turizminde gastronomi alanında yeni bir dönemi başlatmayı hedefliyor. Doğru bir menü, yapılandırma ve markalaşma stratejisiyle Çanakkale Kahvaltısı, Türkiye’nin gastronomi haritasında önemli bir konuma sahip olacak.